PLATFORMA EDUKACYJNA POWIATU WODZISŁAWSKIEGO

 

Strona startowa Aktualności

„Ekonomik” uczył gotować młodszych kolegów

W ramach Tygodnia Przedsiębiorczości w Zespole Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim odbyły się warsztaty dla dzieci. Do "Ekonomika" zawitały wodzisławskie przedszkolaki oraz uczniowie ze szkoły podstawowej z Radlina.

„Tak rosną młodzi szefowie kuchni, mistrzowie smaku, eksperci w kuchni” – napisał Ekonomik na swoim facebookowym profilu. 18 listopada szkołę odwiedziły dzieci z Publicznego Przedszkola nr 18 w Wodzisławiu Śląskim, które razem z uczniami klasy 1TGN  przygotowały naleśniki czekoladowe bez cukru, deserki owocowe z galaretką i ptasim mleczkiem bez cukru, a także słodkie naleśniki suzette. Przedszkolaki z uśmiechem przygotowywały słodkie potrawy, a gotowanie stało się dla nich prawdziwą zabawą. „Fachowym okiem” nad młodymi kucharzami czuwał nauczyciel ZSE – pan Krzysztof Zielonka.

Następnego dnia Ekonomik odwiedzili nieco starsi goście – uczniowie Szkoły Podstawowej nr 3 w Radlinie, którzy mieli okazję przygotować marchewkowe muffinki, tęczowe galaretki, mini pizzę i kolorowe naleśniki. Kulinarne zmagania dzieciaków nadzorowały panie: Monika Guz-Wszołek i Judyta Lamża.

Mamy nadzieję, że goście spędzili miło czas przy kulinarnych zmaganiach. Może nawet w przyszłości zdecydują się na wybór tej szkoły? Czas pokaże! Póki co przed nimi jeszcze kilka lat „beztroskiego dzieciństwa”.