Terminy rekrutacji na rok szkolny 2024/2025
Zapoznaj się z terminami przeprowadzania postępowania rekrutacyjnego, postępowania uzupełniającego oraz składania dokumentów do publicznych szkół ponadpodstawowych na terenie województwa śląskiego.
10 kwietnia w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskim w Wiśle odbył się Ogólnopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych "Gotuj z pasją" w kategorii kucharz. Była to dziewiąta edycja konkursu, którego tegorocznym organizatorem było Stowarzyszenie Na Rzecz Wspierania Rozwoju Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich "Teraz Patelniok" wraz z Fundacją Alternative.
Do konkursu przystąpiło 15 kucharzy ze szkół polskich i czeskich. Uczestnicy sporządzali 4 porcje dania zasadniczego na bazie ryb. Na przygotowanie potraw mieli 2 godziny. Uczennica „Ekonomika” – Anna Elsner z klasy II TGI przygotowała pod okiem opiekuna pani Judyty Lamża „Polędwicę z dorsza pod płaszczykiem ziołowym w asyście rybnego gołąbka, wiosennych warzyw, puree selerowo – ziemniaczanego, chipsa serowego oraz sosu maślanego”. Danie, dzięki któremu Ania zdobyła II miejsce zostało przez jurorów okrzyknięte „smakową petardą”.
Gratulujemy sukcesu i oczywiście życzymy kolejnych!